Koffein - tio i topp nackdelarna

1. Hjärt-kärlproblem
Koffein ökar hjärtfrekvensen, höjer blodtrycket och kan bidra till utvecklingen av hjärtsjukdomar. Dricka både koffeinfritt och vanligt kaffe kan öka kolesterol och homocystein, biokemisk kopplat till ökad risk för hjärtinfarkt enligt vetenskap. Koffein är även kopplad till koronar vasospasms. Koronar vasospasms orsaka 20% av alla dödliga hjärtinfarkter som dödar annars helt friska människor.

2. Stress
Koffein stimulerar utsöndring av stresshormoner, som kan ge ökade nivåer av ångest, irritabilitet, muskelspänning och smärta, matsmältningsbesvär, sömnlöshet och minskad immunitet. Förhöjda nivåer av stress kan hålla dig från att göra sunda reaktioner på normala dagliga stress.

3. Emotionella störningar
Ångest och irritabilitet är kännetecknande humörförändringar förknippade med intag av koffein, men lika viktigt är depression och uppmärksamhetsstörningar. Depression kan uppstå som en del av biverkningarna efter stimulerande effekterna av koffein avklinga. Den visas också under återhämtningsperioden efter att sluta koffein medan hjärnans kemi justeras. Snarare än att öka mental aktivitet minskar koffein faktiskt blodflödet till hjärnan med så mycket som 30% och negativt påverkar minnet och mental prestationsförmåga.

4. Blodsocker svängningar
Diabetiker och diabetesmedel bör undvika koffein. Koffein stimulerar en tillfällig uppgång i blodsocker följt av en överproduktion av insulin, vilket orsakar en blodsocker krasch inom några timmar. Denna berg-och dalbana orsakar viktökning sedan insulin budskap till kroppen är att lagra överskott av socker som fett.

5. Matsmältningsproblem
Många människor upplever en brännande känsla i magen efter att ha druckit kaffe eftersom kaffe ökar utsöndringen av saltsyra, vilket leder till en ökad risk för magsår. Kaffe, även koffeinfritt, minskar trycket på ventilen mellan matstrupen och magsäcken så att den mycket sura maginnehållet passerar upp till matstrupen, vilket kan leda till halsbränna och gastroesofageal refluxsjukdom (sura uppstötningar).

6. Näringsbrist
Koffein hämmar absorptionen av vissa näringsämnen och orsakar urinutsöndringen av kalcium, magnesium, kalium, järn och spårämnen.

7. Man hälsoproblem
Milton Krisiloff, MD, har funnit att i de flesta fall kan man avsevärt minska risken för urin-och prostatabesvär genom att göra kost förändringar, vilket inkluderar att eliminera kaffe och koffein.

8. Kvinna hälsoproblem
Fibrocystiska bröstsjukdom (godartade bröstknutor), PMS, benskörhet, infertilitet, missfall, låg födelsevikt och klimakteriebesvär såsom värmevallningar är alla negativt påverkade av koffein. Kvinnor som använder p-piller är särskilt utsatta eftersom de tenderar att ha en minskad förmåga att avgifta koffein.

9. Åldrande
Många tycker att i 40-årsåldern, de kan inte längre tolerera samma nivå av koffein de kunde i 20 och 30 år. Produktion av DHEA, melatonin och andra viktiga hormoner avtar med åldern, men koffein snabbar upp processen. Koffein torkar kroppen och bidrar till åldrande av huden och njurarna. Det har visat sig hämma DNA-reparation och långsam möjligheten för levern att avgifta främmande gifter.

10. Binjurarna utmattning
Koffein konsumtion leder till eventuell binjurarna utmattning, som kan lämna dig sårbar för en mängd olika hälsoproblem relaterade till inflammation och trötthet.

Anpassad från Koffein Blues: Vakna upp till dolda faror av America's # 1 Drug av Stephen Cherniske.

The highs and lows of caffeine consumption.

Could it be adrenal fatigue?

 

Swedish translation  courtesy IIN alumni, Dudley Slinger.  All rights reserved.
© Integrative Nutrition Inc.